Genomförda träffar

Fniss ställde upp en bana på lite drygt 35 modulmeter på Hjulmarknaden i Solnahallen den 25 november 2017.

Intresset var stort och vi tror att vi fångade upp en och annan ny person som är intresserad av Fniss verksamhet.

Kl 12 och 14 körde vi en guidetur på banan med tågvisning.

Den 3-5 november medverkade FNISS vid MJ-mässan i Uppsala med en stor modulbana. Det blev bortåt 80 modulmeter med både enkel- och dubbelspår. ett 15-tal fnissare bemannade banan och bedrev tät och omväxlande trafik, bl a svenska tågparader två gånger varje dag. På lördagen satte vi nytt Fnissrekord i tåglängd då ett 16.5 m långt tåg drogs av två Rc-lok!

Trafik; https://www.youtube.com/watch?v=wyhv3Saw9gk

Film över hela banan: https://www.youtube.com/watch?v=199rxbC9ucg

Rekordtåg: https://www.youtube.com/watch?v=8vL9iOd86Uk

 

 

Den 14 och 17 november hade vi nybörjarträffar för de som var nyfikna på modulhobby och N-skala. Totalt dök ett 15-tal nya ansikten upp, Vi är glada att vår krets av fnissare växer. Vi tackar Järnvägssällskapet, JS, för att vi fick hålla till i deras lokal och även ta provturer på deras stora anläggning. En av Stockholms äldsta MJ-klubbar fick också några nya medlemmar på köpet visade det sig.

Den 5 och 6 november 2016 medverkade vi vid MJ Hobbymässan i Älvsjö med en stor utställningsbana. Ett 25-tal aktiva från Fniss och SkånskaN hjälptes åt att bemanna "Framtidens modelljärnväg" under en intensiv helg. Banan bestod av en enkel- och en dubbelspårsdel, sammansatt av såväl gamla beprövade moduler som helt färska byggen. Totalt hade vi ca 80 modulmeter bana som det tog ca 45 minuter att köra ett helt varv på.

I år hade vi satsat extra på att synas och att ordna publika programpunkter, t ex en uppskattad svensk tågparad och ett "rekordtåg" som mätte hela 16 meter! Vi hoppas att många mässbesökare fått upp ögonen för vår fina gemenskap och att fler vill vara med och köra tåg med oss!

Bilder från vårens körträff "FNISS på Gärdet" 13-15 maj 2016. En rejäl bana byggdes på vinden i Livgardets dragoners stall på Lidingövägen.

Film från körningen finns här: https://www.youtube.com/watch?v=am-pQYekhT8